Kredite ŽICG-a plaćaju građani

Dodajte komentar

Dug od skoro 42 miliona eura koji Željeznicka infrastruktura ima za kredite najvjerovatnije će biti plaćen iz budžeta.

Komisija za kontrolu državne pomoći odbila je u novembru zahtjev Ministarstva saobraćaja da Vlada preuzme 41,8 miliona eura kredita te kompanije, pišu Dnevne novine.

Iz Željeznicke infrastrukture su saopštili da se nadaju da će naći način da riješe problem oko plaćanja tih obaveza, kao i da se ne razumije da je obaveza države gradnja željeznicke infrastrukture jer je to čisto državna imovina.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

U zahtjevu za dodjelu državne pomoci navodi se da je izvor finansiranja za kredit “budžet Crne Gore”.

Komisija je odbila zahtjev jer je utvrdila da je neosnovan pošto se državna pomoć koju ŽICG traži ne smatra državnom pomoći u smislu Zakona o kontroli državne pomoći.

Predsjednik Borda direktora ŽICG-a Rešad Nuhodžic rekao je za Dnevne novine da je riječ o proceduri i da je to preduslov za rješavanje problema kredita koje je dobila firma.

On je istakao da je novac namijenjen za investiciono održavanje odnosno za nešto što je javno dobro i što je državna imovina.

“Pruga prema propisima ima isti status kao i putevi. Več naredne godihne ćemo u razgovorima sa predstavnicima Ministarstva finansija ući u rješavanje tog problema”, najavio je Nuhodžić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *