Kinezi hoće da ulažu i u Luku Bar

Dodajte komentar

Konzorcijum kineskih kompanija CCCC/CRBC, koji je dobio posao izgradnje autoputa u Crnoj Gori zainteresovan je za ulaganje u proširenje i rekonstrukciju kapaciteta Luke Bar.

To su predstavnici ove kompanije jasno saopštili izvršnom direktoru Luke Bar Slobu Pajoviću, tokom jučerarašnjeg obilaska kapaciteta barske luke. Kinezi su kazali Pajoviću da su osim kao investitori, zainteresovani da se pojave kao graditelji proširenja lučkih kapaciteta.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Petnaestak kineskih privrednika predvođeni predsjednikom Asocijacije međunarodnih izvođača radova Kine Diaom Chunhem, posjetili su juče Bar i lično se upoznali sa lučkim kapacitetima, prenosi Portal Analitika.

Luka Bar ima kapacitet pet miliona tona, a do sada nikada nije radila sa punim kapacitetom. Barska luka može da primi brodove do 100.000 tona nosivosti i gaza do 14 metara. Pritom, može pretovariti sve vrste tereta koji ne prolaze 140 tona u jednom komadu.

Kinezi su saopštili da su realizovali najznačajnije projekte u Kini i u više od 200 zemalja, ne samo kao graditelji već i kao investitori.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *