Severina za Novu godinu dobija 50 hiljada eura

Dodajte komentar

Hrvatske estradne zvijezde će, po svemu sudeći, zaraditi pozamašne sume za nastupe tokom Nove godine, a prva među njima je regionalna diva Severina, koja će u Bečićima inkasirati celih 50 hiljada eura.

Iako su prošla vremena kad su pjevačke zvijezde dobijale iznose na kojima bi im pozavidjele i zvijezde u Holivudu, ni nove cifre nisu za “bacanje”. Iako svi muzičari mudro ćute o svojim honorarima, Index je istražio koji će od njih zaraditi najviše.[widgets_on_pages id=”Baner”]

Ovogodišnji rekord definitivno drži Severina. Splitska pjevačica će nastupati u Bečićima, a u Novu 2014. godinu navodno će ući bogatija za 50 hiljada eura, tj 20 hiljada više od njenog prošlogodišnjeg honorara u Beogradu.

“Seve” slijedi Tony Cetinski koji će za nastup u Poreču navodno dobiti 45.000 eura. Ovogodišnji honorar ipak je dosta manji nego ranijih godina kad je Tony znao da naplati i do 70.000 eura.

Sličan iznos prihodovaće i Gibonni, koji će u Splitu zabavljati svoje sugrađane za 40.000 eura, a na bini će mu se pridružiti Damir Urban i Maya Azucena.

Grupa Prljavo kazalište nalazi se na četvrtom mjestu liste novogodišnjih honorara. Jasenko Houra i ekipa iz benda za nastup u Skoplju navodno bi trebali da dobiju 30 hiljada eura.

Nina Badrić ove godine pjeva u Petrčanima kod Zadra, a za svoj nastup će navodno dobiti 25.000. “Kralj bevande”, zadarski pjevač Mladen Grdović, pjevaće u Medenoj u Trogiru za, navodno, 16.000 eura.

Listu nastavljaju Massimo i Goran Bare koji će u Novu godinu uvesti Riječane i njihove goste na Korzu za, opet navodnih, 15.000 eura, odnosno 10 hiljada koliko će dobiti Bare.

Jasmin Stavros zabavljaće goste primoštenske Aurore i to za, kako saznajemo, 14.000 euraJoško Čagalj Jole pjevaće u  Vodicama za navodnih 12.000 eura, isto koliko i Crvena Jabuka za nastup u Makarskoj. Jednak iznos navodno će dobiti i Colonia koja pjeva u Dubrovniku, dok 10.000 eura“čeka” Petra Grašu za nastup u Crnoj Gori.

Iz navedenog može se zaključiti kako su cijene ovogodišnjih nastupa definitivno pale u odnosu na prethodne godine, a izvođači će u prosjeku zaraditi i do dvadeset procenata manje. Index.hr

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *