Kako zaraditi više novca iduće godine? Probajte s ova tri savjeta

Dodajte komentar

Za preduzetnike je kraj godine izvrsna prilika, da se spreme zalihe (ako ih je ostalo)  i postave ciljevi za narednu godinu. Portal Entrepreneur.com navodi tri načina kako povećati zaradu u 2014. godini.

Postani investicija, a ne trošak  

Ako je ono što ponudite jednostavno poput posrednika, na vas će gledati kao dodatni trošak. Ljudi će uvijek raspravljati oko cijene, a svi shvataju koliko je investicija, uz kvalitetan proizvod koji donosi zaradu, bitna. Postavite sebe u poziciju da donosite korist kupcu, ne samo u sadašnjosti već i u budućnosti.

Postavite cijenu za vrijednost, a ne za vrijeme

Iako se u praksi  često naplaćuje vrijeme potrošeno na projektu, neki miniraju svoj posao u samom procesu nastanka. Naime, neki projekti traže više pažnje i vremena iako donose na kraju istu zaradu. Međutim, najbitnije je koliko je kupac zadovoljan s određenim proizvodom koji mu nudite. Ako kupac počne vidjeti u vama vlastitu investiciju koja mu donosi prihod, na dobrome ste putu da postanete dugogodišnji saradnik, s kojim će se i dalje moći sarađivati. Što bi moglo rezultirati pozitivnim bilansom za njega i za vas.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Bolja organizacija je ključ svakog uspješnog poslovanja (usmjerite veću pažnju na knjigovodstvo)

Puno vlasnika kompanija su strastveni u onome što rade. Imaju mali interes ili vremena za kvalitetno ispunjavanja formulara oko vlastitog poslovanja. Naime, administracija vam u svojim izvodima može pokazati kada ste ostvarivali više profita, a u kojem ste trenutku počeli gubiti novac. Takođe vam pomaže identifikovati gdje biste trebali povećati vrijednost vaših projekata.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *