Priča o dobrim stvarima u vremenima kad previše pišemo o onom što je loše (VIDEO)

Dodajte komentar

Prije dvije godine, reporter Boston Globea, Billy Baker napisao je dirljivu priču o dva brata koja su se napornim radom izvukla iz siromaštva. Priča nastavlja,  a u njihovom se slučaju ponovo pokazalo da se trud, uz malo sreće, itekako isplati.

Naime, dva srednjoškolca, George i Johnny Huynh, odrasla su u siromašnoj i opasnoj četvrti Dorchesteru, nedaleko Bostona. Roditelji su razvedeni, a njihov je otac počinio samoubistvo 2008. Zbog psihičkih problema i lošeg poznavanja engleskog jezika, njihova majka nije mogla da pronađe posao i brine se za njih pa su George i Johnny bili prisiljeni da se brinu sami za sebe.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Iako nisu imali finansijsku podršku roditelja, bili su odlični učenici i uspjeli su upisati Boston Latin School, jednu od najstarijih škola u SAD-u, a napornim su radom postali i najbolji učenici.

Da stvar bude bolja, George je upao na prestižni Univerzitet Yale, a to je posebno obradovalo Billyja Bakera koji je s javnošću odlučio da podijeli nastavak ove priče napisavši na svom profilu: “Ovo je priča o dobrim stvarima u vremenima kad previše pišemo o onom što je loše”.

Inače, Baker je srednjoškolce slučajno susreo u autobusu za Boston, tražeći novu priču, a nakon što ih je upoznao i objavio priču o njima, postao im je i mentor i povremeno im pomogao oko školovanja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *