U Budvi kvadrat stana 2.418 eura, a u Nikšiću 588

Dodajte komentar

U trećem kvartalu ove godine, prema podacima MONSTAT-a, najskuplji kvadrat stana u novogradnj u Budvi iznosi 2.418 eura, a najjeftiniji u Nikšiću-588 eura.

Cijene stanova novogradnje u Crnoj Gori u trećem kvartalu veće su 15,3 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazuju podaci MONSTAT-a. Cijene novih stanova su devet odsto veće u odnosu na drugo tromjesečje ove godine.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Broj prodatih stanova novogradnje u Crnoj Gori u trećem kvartalu veći je 23,5 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji kvartal, dok je 52,2 odsto manji u odnosu na drugi kvartal ove godine”, saopšteno je iz Monstata.

Najveća prosječna cijena stanova novogradnje u trećem kvartalu ugovorena je u Opštini Budva i iznosi 2,42 hiljade eura.

U trećem kvartalu u Crnoj Gori su prodata 184 stana, i prosječna cijena kvadrata u našoj državi iznosi 1.259 eura.

U istom periodu u Podgorici je prodato 118 stanova, a statističari su izračunali da je prosječna cije a kvadtata stana u novogradnji u glavnom gradu 1.194 eura.

Prema podacima MONSTAT-a u trećem kvartalu ove godine u Baru su prodata 23 stana, a prosječna cijena kvadrata je 931 eura, u Budvi dva stana, gdje je evidentirana prosdječna cijena kvadrata 2,418 eura.

Prosječna cijena kvadrata stana u novogradnji u Nikšiću iznosi 588 eura, gdje je prodato šest stanova.

U ostalim crnogorskim gradovima u trećem kvartalu 2013. Godine prodato je 35 stanova, a prosječna cijena kvadrata iznosila je 729 eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *