Dakić i Fabris sa delegacijom MMF-a

Dodajte komentar

Guverner Centralne banke Crne Gore Milojica Dakić i viceguverner Nikola Fabris sastali su se danas sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda, koju je predvodio novi šef misije MMF-a za Crnu Goru Alasdair Skot. Sastanku je prisustvovao i odlazeći šef misije Nadim Ilahi.

Na sastanku se razgovaralo o makroekonomskoj situaciji, stanju u bankarskom sektoru i izazovima crnogorske ekonomije u narednom periodu.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Guverner Dakić upoznao je predstavnike MMF-a sa nacionalnom strategijom rješavanja nekvalitetnih kredita i regulatornim aktivnostima u okviru projekta dobrovoljnog finansijskog restrukturiranja duga kod finansijskih institucija, koji CBCG sprovodi u saradnji sa Svjetskom bankom i Ministarstvom finansija Crne Gore.

“Na sastanku su razmatrani i modaliteti tehničke pomoći MMF-a u oblastima od značaja za dalje unapređenje i jačanje administrativnih i institucionalnih kapaciteta Centralne banke. Izraženo je obostrano zadovoljstvo u pogledu dosadašnje saradnje i iznijeto očekivanje da će se u tom pravcu nastaviti i ubuduće”, saopšteno je iz CBCG.

Novi šef misije MMF-a za Crnu Goru Alasdair Skot sastao se i sa viceguvernerom Centralne banke za finansijsku stabilnost i platni promet Nikolom Fabrisom i njegovim saradnicima.

“Razgovaralo se o istorijatu eurizacije i efektima uvođenja eura po crnogorsku ekonomiju, instrumentima monetarne i makroprudencijalne politike u funkciji očuvanja finansijske stabilnosti, superviziji bankarskog sektora, njegovim ranjivostima i izazovima sa kojima se suočava”, saopšteno je iz CBCG.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *