Istanbulska i Montenegro berza postale strateški partneri

Dodajte komentar

Istanbulska berza postala je akcionar Montenegroberze (MNSE) kupovinom 24,38% akcija ukupnog kapitala. Saradnja između Istanbulske i Montenegroberze predstavljaće dalji korak u formiranju mreže regionalnih berzi i značajno će ojačati istanbulsku poziciju kao međunarodnog finansijskog centra, navodi se na sajtu Montenegroberze.

„Strateško partnerstvo sa MNSE je ključni korak ka proširenju našeg prisustva na ovom perspektivnom ekonomskom prostoru. Istanbulska berza je spremna da svoje dugogodišnje iskustvo podijeli sa MNSE i ujedno ima za cilj da doprinese daljem razvoju tržišta kapitala u Crnoj Gori” zaključio je dr İbrahim M. Turhan, predsjednik i izvršni direktor Istanbulske berze.

Istanbulska berza je takođe akcionar Sarajevske berze, kao i berzi iz Bakua i Kirgiza.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Ukratko o Istanbulskoj berzi

Istanbulska berza, preko svojih podružnica (Takas banke i Centralnog registra), je jedini turski provajder trgovine, saldiranja, kastodi i registracionih usluga za širok spektar usluga kao što su akcije, dužničke hartije od vrijednosti, repo, garancije, opcije, fjučersi, sertifikati i ETF-ovi. Na osnovu značajne reforme 2012. godine, i usvajanjem novog Zakona o tržištu kapitala u decembru 2012., Istanbulska berza je uspješno završila proces demutalizacije i privatizacije, kao i horizontalnu integraciju putem sticanja derivata i plemenitih metala, i vertikalnu integraciju na osnovu kontrole dvije domaće firme za kliring i saldiranje, uz jačanje regulatorne pozadine u smislu poboljšanja transparentnosti i zaštite investitora.

Za više informacija posjetiti sajt Istanbulske berze na adresi: www.borsaistanbul.com, a možete ih pratiti i na stranicama Facebook-a (http://www.facebook.com/borsaistanbul), i Twitter-a (http://www.twitter.com/borsaistanbul).

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *