Šeik častio zaposlene u Vili Gorici sa 50.000 dolara

Dodajte komentar

Arapski prinčevi i članovi kraljevske porodice Ujedinjenih Arapskih Emirata, prilikom svojih boravaka u Crnoj Gori za proteklih nekoliko godina, pokazali su se kao prava „balkanska gospoda“.

Sve koji su bili u prilici da im budu na bilo kakvoj usluzi uvjerili su da su nam po mentalitetu bliži od hladnih i strogo poslovnih Evropljana, pišu Večernje novosti.

Naviku arapskih prinčeva da u torbama nose dolare u kešu, kako bi čašćavali svoje domaćine, potvrdio je i krunisani princ Abu Dabija šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan protekle nedjelje, kada je, po slobodnoj procjeni, zaposlenima u Vili „Gorica“ gdje je večerao i spavao, ostavio oko 50.000 dolara u kovertama.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Pokazao je da, uz Orden Velike crnogorske zvijezde, koju mu je uručio predsednik Filip Vujanović, može ponijeti i epitet koji se u Crnoj Gori i na Balkanu naročito cijeni – da je veliki „džek“.

Princ je, boraveći svega jednu noć u Podgorici, navodno, častio redom zaposlene koji su ga dočekali i služili, od obezbjeđenja do konobara i kuvara.

Kako Novosti nezvanično saznaju, uoči dolaska tražio je spisak, a čovjek iz njegove pratnje podijelio je koverte u kojima je, pojedinačno, bilo od 1.000 do nekoliko hiljada dolara.

Šeiku Muhamedu bin Zajed al Nahjanu veoma se dopala, po riječima posluge u „Gorici“, i crnogorska nacionalna trpeza sačinjena od domaća pite sa sirom, teleće čorbe, dinstane teletine u sosu, miješane salate i domaće štrudle s jabukama. Arapski princ, da domaćinama to i stavi na znanje, nije žalio ni riječi, ni – dolare.

Arapski šeici bili su široke ruke i tokom posjeta Srbiji i čašćavali one koji su im se „našli na putu“ i imali čast da im budu na usluzi.

Srpski mediji su zabilježili da su i na Kopaoniku, gdje su pregovarali o kupovini hotela, ostavili veoma lijep utisak kod svojih domaćina.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *