Prva žena na čelu General Motors

Dodajte komentar

General Motors (GM) objavio je danas da je imenovao Mary Barra za novu generalnu direktorku te kompanije, čime je ona postala prva žena na mjestu šefa najvećeg proizvodjača automobila u SAD. Barra će tu funkciju, na kojoj će smijeniti Dena Akersona, preuzeti 15. januara, navodi se.

Barra, (51), trenutno je potpredsjednica svjetskog razvoja proizvoda GM i lanca snabdijevanja i nabavki. Zadužena je za dizajn, konstruisanje i kvalitet svih vozila General Motors širom svijeta i upravljala je puštanjem na tržište gotovo svih novih vozila te grupe u poslednje vrijeme.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Nju je izabrao upravni odbor grupe za narednu generalnu direktorku kompanije”, navodi se u saopštenju GM i dodaje da će ona postati i članica upravnog odbora.

Dan Akerson (65) bio je generalni direktor GM od septembra 2010. godine. “On je pomjerio svoje planove za penzionisanje za nekoliko mjeseci zbog supruge koja je nedavno saznala da je oboljela od raka u poodmakloj fazi”, navodi se.

Upravni odbor komanije imenovao je i Theodor Solsa (66) za zamjenika Akersona na mjestu predsjedavajućeg tog odbora.

“Odlazim sa velikim zadovoljstvom zbog onoga što smo postigli, velikim optimizmom zbog onoga što je pred nama i velikim ponosom što ponovo postavljamo GM na mjesto vodeće američke kompanije u svjetskoj autoindustriji”, poručio je Akerson u poruci zaposlenima. Bizlife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *