Praznici spuštaju cijenu KAP-a

Dodajte komentar

Njemačka kompanija HGL koja je do sada izrazila najozbiljnije interesovanje za kupovinu Kombinata aluminijuma Podgorica KAP dostaviće ponudu posljednjeg dana tendera, odnosno 8. januara naredne godine.

Prema saznanjima Dnevnih novina ona će najvjerovatnije biti niža od one koju su prvobitno planirali da ponude.

Predstavnik te kompanije kazao je da još nijesu savim proučili detaljno uslove tendera jer nijesu dobili njegovu verziju na engleskom jeziku, ali da znaju njegove opšte uslove.

“To što se tender završava 8. januara ocjenjujemo kao jako loš odabir vremena za prodaju, budući da je za većinu evropskih zemalja period od 15. decembra do 5. januara sezona novogodišnjih praznika. Slično je i sa bankama, praznici padaju sredinom sedmice. Kako su mislili da neko šalje ponude tokom sezone praznika? Odabir datuma jako je loša odluka i koštaće ih dijela cijene koju su htjeli da postignu”, kazao je Dnevnim novinama predstavnik HGL-a Danijel Kluting.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

On je dodao da će u svakom slučaju ta kompanija vjerovatno tražiti odlaganje ili će ponudu poslati posljednjeg dana, ali sigurno ne prije.

Procijenjena vrijednost ukupne imovine KAP-a iznosi 52,46 miliona eura, a Prerade 15,2 miliona eura. Interesovanje za kupovinu KAPa do sada su, pored HGL-a, iskazali turski Toščelik, indijska kompanija Essar, kao i kompanije iz Hrvatske i Poljske.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *