Porto Montenegro proširuje marinu i ulaže 25 miliona eura

Dodajte komentar

Porto Montenegro proširiće marinu sa novih 150 vezova za jahte. Posao bi trebalo da bude gotov  do kraja idućeg ljeta, nakon čega će uslijediti druga faza proširenja , a ukupno ulaganje iznosi preko 25 miliona eura.

Direktor izgradnje kompanije Adriatic Marinas, Toni Scholes, kazao je da če na budućih 150 vezova pristajati jahte dužine od 12 do 75 metara.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Nema nikakve sumnje da će radovi na proširenju marine dovesti i do novih investicija u Boki, do otvaranja novih radnih mjesta, kao i prihoda za državu”, kazao je Scholes, a prenosi Radio Jadran.

Tehnički direktor Yu briva, Dragan Đurović obećao je da će ovaj izuzetno zahtjevan poduhvat završiti u roku, do polovine avgusta iduće godine, kako je i predviđeno ugovorom.

“Za osam mjeseci pored ostalog, izgradićemo blizu 600 meatar operativne obale, formirati blizu 8500 kvadrata operativne povšine na moru, pobićemo 7,5 kilometara cijevi za instaliranje šipova, ugraditi 12 hiljada kubika betona i 1500 tona armature. U akvatorijumu ćemo praktično na oko 75 hiljada kvdarata imati aktivnosti pod vodom i na vodi radi instalacije plutajućih pontona i vodnih sistema”, kazao je Đurović.

Nakon sljedeće sezone biće nastavljeno proširenje marine, za nova 54 veza. Pored izgradnje marina, kompanija Adriatic Marinas u saradnji sa Yu brivom, gradi i Hotel Regent Porto Montenegro. Radio Jadran

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *