Raspisan oglas: KAP za 52,5 miliona

Dodajte komentar

Stečajna uprava Kombinata aluminijuma raspisala je oglas za prodaju imovine fabrike. Oglas za prikupljanje ponuda objavljen je na sajtu kompanije. Procijenjena vrijednost ukupne imovine KAP-a iznosi 52.469.000 eura, navedeno je u oglasu.

Stečajni upravnik Veselin Perišić saopštio je da će oglas takođe biti objavljen i u sjutrašnjem izdanju dnevne štampe.

Institut računovođa i revizora, koji je procijenio imovinu KAP-a, preporučio je stečajnoj upravi da se opredijeli za model prodaje cjelokupne imovine kompanije. Taj model prodaje kao najbolji ranije je predložila i stečajna uprava.

Prodaja imovine KAP-a, vršiće se javnim prikupljanjem pisanih ponuda.

”Imovina se prodaje u viđenom stanju, bez garancija kupcu i bez prava kupca na naknadni  prigovor i reklamaciju, i stečajni upravnik ne odgovara za nedostatke na imovini koje kupac  utvrdi nakon izvršene kuporodaje”, navedeno je u oglasu.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Precizirano je da pravo podnošenja pisanih ponuda imaju pravna i fizička lica koja po pozitivnim propisima Crne  Gore imaju pravo kupovine predmetnih nepokretnosti.

Lica koja su zainteresovana za dostavljanje ponuda dužna su da zaključno sa 8. januarom 2014., do 16 sati dostave pisanu ponudu na crnogorskom jeziku, u zatvorenoj i zapečaćenoj koverti, na adresu Privrednog suda u Podgorici.

U oglasu piše da su lica koja podnesu ponudu za kupovinu ukupne imovine KAP-a dužna da uplate depozit u iznosu milion eura, a lica koja podnesu ponudu za kupovinu određenog segmenata imovine, moraju da uplate depozit u iznosu od 10 odsto od procijenjene vrijednosti segmenta imovine za koji je dostavljena ponuda, s tim što depozit ne može preći iznos od 1.000.000 eura.

Javno otvaranje ponuda sprovešće se 10. januara 2014., u 11 sati u Privrednom sudu u Podgorici.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *