Posao i zadovoljstvo: Oni nisu obični kuriri

Dodajte komentar

Mnogi od nas bicikl voze samo tokom sunčanih dana, ali bicikl može biti prevozno sredstvo u svim vremenskim uslovima, 365 dana u godini, tako barem kažu mladi ljudi iz Novog Sada, koji su odlučili da svojim sugrađanima ponude kurirsku dostavu koristeći upravo ovo prevozno sredstvo čak i po kiši, ledu ili snijegu.

“Bicikl posjeduje brojne prednosti, odličan je za gradsku vožnju, a pritom ne predstavlja nikakvu opasnost po samu životnu sredinu, što nije slučaj s motornim vozilima”, ističe Goran Đerić, jedan od tvoraca ove ideje. “Kroz naše poslovanje promovišemo ovog dvotočkaša kao idealno rješenje za zaštitu zdravlja naše životne sredine, a samim tim brinemo i o vlastitom zdravlju. Uopšteno gledano, mi smo  aktivni borci za zeleniji Novi Sad i to je polazna tačka za naše postojanje i delovanje”, dodaje on.

Ovakav vid organizovanja omogućio im je da sebi obezbijede posao. Fakultetski su obrazovani, ali i svjesni da je danas teško zaraditi novac.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Nas četvorica smo odlučili da realizujemo neku od vlastitih ideja. Izbor je pao na osnivanje biciklističke kurir službe. Sama ideja je kombinacija naše strasti prema biciklizmu i potencijala koji smo prepoznali u ovoj djelatnosti.”, ističe za BIZLife jedan od osnivača Dejan Vlaški i kaže da ovakvim  vidom kurirskog rada žele da unaprijede poslovanje mnogih jer im nude efikasnu i jeftinu uslugu, koja odgovara potrebama Novog Sada. “Odlučili smo da ne prihvatimo izgovore i tu naša priča počinje”, ponosno kažu ovi mladi ljudi.

Eko kuriri, kako sebe zovu, žele i da unaprijede saobraćajnu kulturu u kojoj se biciklisti često mogu osjetiti kao ‘nepozvani’ od strane ostalih učesnika u saobraćaju. Prednosti biciklizma su brojne i očigledne, a oni svojim primjerom žele da daju doprinos njegovom daljem promovisanju. Ova ideja nije prva, ni jedina, ali napominju da konkurencija u borbi za zdravu životnu sredinu ne postoji.

Spoj zadovoljstva i posla je dobitna kombinacija.’Eko kurir’ je odličan primjer za to. Iz ličnog iskustva možemo da se pohvalimo kako volimo posao kojim se bavimo, a to smo uspjeli upravo tako što smo i počeli da se bavimo onim što volimo. Isto tako nastojimo da pokažemo široj javnosti kako, naizgled jednostavne stvari zapravo mogu da budu veoma efikasne”, sa osmjehom na licu svim čitaocima poručuje entuzijasta Milan Lisica.

bizlife.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *