Za novi sjaj Svetog Stefana 52 miliona eura

Dodajte komentar

Od 2008. godine, od kada je preuzeo poslovanje Svetog Stefana Aman rizorts, u ovo crnogorsko ljetovalište grčka kompanija Adriatic Propertis je uložila oko 52 miliona eura, što je, svakako, doprinijelo sveobuhvatnom i adekvatnom razvoju ovog izuzetno atraktivnog lokaliteta, pišu Dnevne novine.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Osim što je Crna Gora dobila renomirani hotelski lanac, rekonstrukcijom i izgradnjom objekta i pratećih sadržaja do nivoa turističkog kompleksa od pet zvjezdica sa jedinstvenom i specificnom ponudom, dobili smo kompleks prepoznatljiv na globalnom nivou, a koji je na konceptualan, estetski i funkcionalan način u saglasju sa prirodnim ljepotama, odnosno karakteristikama same lokacije.

To su, uostalom, i bili razlozi za privatizaciju ovog poznatog hotela. Širi efekti privatizacije donijeli su ekonomske benefite za državu i lokalnu zajednicu, otvaranje novih radnih mjesta, promovisanje Crne Gore kao investicione i turističke destinacije.

Po osnovu rente zakupac je do sada uplatio oko 12,75 miliona eura u periodu od 2007. do 2013. Uplaćena renta Budvanskoj rivijeri je oko 9,5 miliona, a za 2013.godinu- 1.120.000 eura umanjena. Do sada ukupno investirana sredstva su oko 52 miliona eura. Cdm.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *