„Ševrolet“ odlazi iz Evrope

Američki automobilski gigant „Dženeral motors“ saopštio je danas da će do 2016. godine povući marku „Ševrolet“ iz Evrope zbog „teške ekonomske situacije“ na ovom kontinentu.

„Dženeral motors“ planira da se koncentriše na promovisanje svoje njemačke marke „Opel“ i britanske sestrinske kompanije „Voksol“. U narednim godinama u Evropu će uvesti i luksuznu marku „Kadilak“.

Ova odluka donijeće kompaniji dodatne troškove od 700 miliona do milijardu dolara između četvrtog kvartala 2013. godine i prve polovine sljedeće godine, navodi se u saopštenju, prenio je AFP.

„Marka Ševrolet više neće biti prisutna u centralnom tržišnom segmentu u zapadnoj i istočnoj Evropi, najviše zbog problematičnog poslovnog modela i teške ekonomske situacije u Evropi“, objavio je „Dženeral motors“.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Od 2016. godine, kompanija će u zapadnoj Evropi prodavati samo sportski model „korveta“, a modele iz srednje klase zadržaće na tržištu Rusije i Zajednice nezavisnih država.

Ovo restrukturisanje „ići će u korist markama Opel i Voksol i smanjiće tržišnu kompleksnost koja je proizilazila iz prisustva Opela i Ševroleta u zapadnoj i istočnoj Evropi“, saopštio je „Dženeral motors“.

Check Also

Jack Ma prodao dionice Alibabe vrijedne 8,2 milijardi dolara

Osnivač kineske kompanije Alibaba, Jack Ma na prodaji dionica inkasirao je milijarde dolara nakon što …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *