„Ševrolet“ odlazi iz Evrope

Dodajte komentar

Američki automobilski gigant „Dženeral motors“ saopštio je danas da će do 2016. godine povući marku „Ševrolet“ iz Evrope zbog „teške ekonomske situacije“ na ovom kontinentu.

„Dženeral motors“ planira da se koncentriše na promovisanje svoje njemačke marke „Opel“ i britanske sestrinske kompanije „Voksol“. U narednim godinama u Evropu će uvesti i luksuznu marku „Kadilak“.

Ova odluka donijeće kompaniji dodatne troškove od 700 miliona do milijardu dolara između četvrtog kvartala 2013. godine i prve polovine sljedeće godine, navodi se u saopštenju, prenio je AFP.

„Marka Ševrolet više neće biti prisutna u centralnom tržišnom segmentu u zapadnoj i istočnoj Evropi, najviše zbog problematičnog poslovnog modela i teške ekonomske situacije u Evropi“, objavio je „Dženeral motors“.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Od 2016. godine, kompanija će u zapadnoj Evropi prodavati samo sportski model „korveta“, a modele iz srednje klase zadržaće na tržištu Rusije i Zajednice nezavisnih država.

Ovo restrukturisanje „ići će u korist markama Opel i Voksol i smanjiće tržišnu kompleksnost koja je proizilazila iz prisustva Opela i Ševroleta u zapadnoj i istočnoj Evropi“, saopštio je „Dženeral motors“.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *