Rostelekom: Manje prodavnica, više onlajn prodaje

Ruska telekomunikaciona kompanija Rostelekom planira da smanji mrežu maloprodajnih objekata, a da prodaju i usluge obavlja pretežno preko onlajn servisa.

Kako je novinarima rekla komercijalni direktor kompanije Larisa Tkačuk, na optimalni broj klasičnih prodavnica utiče mnogo faktora, među kojima i strategija razvoja mobilnog poslovanja. Istina je da nije potrebno prodavnica koliko ima sada, ali manje od 700 prodajnih punktova neće biti, kazala je Tkačuk.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Trenutno kompanija ima oko 2.500 prodavnica u svim regionima Ruske Federacije, prenio je Itar tas.

Pored toga, prodaju usluga Rostelekoma obavlja i najveća maloprodajna mreža mobilnih telefona Euroset.

Uloga prodajnih salona će se mijenjati. Prodaja usluga iz maloprodajnih objekata postepeno će se seliti na internet i druge daljinske kanale.

Neposredno u salonu klijent može da podigne ranije izabranu robu, upozna se sa asortimanom ili iskoristi usluge servisa. U skladu sa tim, mijenjaće se sadržaj, format i veličina prodajnih objekata.

Rostelekom je državni telekomunikacioni operater koji pruža usluge fiksne i mobilne telefonije. Prihodi kompanije su prošle godine dostigli 321 milijardu rubalja (9,7 milijardi dolara), a neto profit 34,5 milijarde rubalja (1,05 milijardi dolara). Capital

Check Also

Švajcarski planinski trezor za čuvanje bogatstva

Švajcarska, nadaleko poznata kao bastion diskretnog, sigurnog bankarstva, uskoro će svjetskim bogatašima ponuditi još jedan …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *