Na šta je Netanijahu dao 909.000 $?

Dodajte komentar

Izraelskog premijera mediji i političari optužuju da je potrošio 909.000 dolara za “ekstravagantne troškove” iz javne kase u prošloj godini.

Navodi se da je samo za mirisne svijeće dao 1.700 dolara.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Prema dokumentu o troškovima koji je medijima proslijedila grupa za građanske slobode, Netanjahu je potrošio 1.700 dolara na mirisne svijeće, 23.300 na cvjetne aranžmane i 31.600 dolara za uređenje vrta u njegovoj rezidenciji u Jerusalimu u 2012. godine, prenijela je agencija AP.

Ista Grupa dokument je dobila na osnovu prava na slobodu informacija, a izazvao je oštru kritiku, posljednju, u nizu sličnih “pokuda” Netanijahua koga Izraelci često optužuje da vodi “raskošan život”, a da ne uspijeva da pruži odgovor za ekonomske teškoće srednje klase u zemlji.

Ranije ove godine, lokalna televizija javila je da je Netanijahu, iz javnih fondova, uzeo 127.000 dolara za posebnu kabinu za spavanje tokom petočasovnog leta za London kao i da je bio primoran da prestane da kupuje sladoled iz svoje omiljene jerusalimske poslastičarnice pošto je objelodanjeno da njegova kancelarija troši 3.000 dolara godišnje samo za taj sladoled.

Netanijahu je tako potrošio 11.800 dolara za pranje veša i 41.600 dolara za ketering, navodi se u dokumentu.

U saopštenju iz premijerove kancelarije navodi se da se zvanična Netanijahuova rezidencija koristi da se ugoste svjetski lideri i za susrete sa zvaničnicima i mada su mediji javili da je Netanijahu potrošio oko 300.000 dolara više od planiranog budžeta, u ovoj godini zabilježen je pad u troškovima rezidencije za 16 odsto.

Podsjetimo, premijer umije i da štedi, tako je prvu u nizu mjera štednje u Izraelu, početkom ove godine, preduzeo baš Bendžamin Netanijahu i njegova porodica tako što su se odrekli svog malog greijha – sladoleda. b92.net

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *