Kvadrat u Zagrebu 1.569 eura

Cijene nekretnina na hrvatskom tržištu u novembru više su 0,7 odsto u odnosu na prethodni mjesec, dok su u odnosu na isti mjesec godinu ranije niže 4,3 odsto.

U novembru 2013, u odnosu na oktobar, cijene nekretnina u Zagrebu više su 0,4 odsto, dok su na godišnjem nivou pale 5,2 odsto, izvještava hrvatski Tportal.[widgets_on_pages id=”Baner”]

Prosječna cijena stanova u ponudi, u Zagrebu, u oktobru je iznosila 1.569 eura po kvadratnom metru, što je 0,1 odsto manje nego u oktobru 2012.

U samo dvije četvrti u Zagrebu prosječne cijene stanova su iznad 2.000 eura, a najskuplji stanovi su i dalje u kvartu Medveščak, s prosječnom cijenom od 2.216 eura po kvadratu.

Osim cijena u Zagrebu, u novembru su na godišnjem nivou opale i cijene nekretnina na Jadranu (-2,9 odsto), dok su na mjesečnom nivou porasle jedan odsto. Prosječna cijena kuća na Jadranu, u posmatranom mjesecu, iznosila je 1.559 eura po kvadratu, što je 1,4 odsto više nego prošlog mjeseca, a 3,9 odsto manje nego u novembru 2012.

Prosječna cijena kvadrata apartmana na Jadranu u odnosu na prošli mjesec viša je 0,2 odsto, dok je na godišnjem nivou viša 0,1 odsto i iznosi 2.003 eura.

Check Also

Nakon kupovine Sberbank u Srbiji, Miodrag Kostić povećava udio u Addiko banci

Iako je kontinuirana kriza u posljednje tri godine mnoge stajala zatvaranja firmi, nema sumnje da …

Leave a Reply

Your email address will not be published.