Dugovi i krediti opština 215 miliona

Ostvareni primici budžeta opština za devet mjeseci ove godine iznosili su 148,45 miliona eura, što čini 81,29 odsto planiranih, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Kako se navodi u najnovijem Biltenu Ministarstva, koji prenosi Pobjeda, ukupni izdaci lokalne samouprave za period od januara do kraja septembra planirani su u iznosu od 182,63 miliona eura, dok je ukupno izvršenje opštinskih budžeta 136,13 miliona eura, što čini 74,54 odsto u odnosu na plan.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Dug lokalne samouprave po kreditima na dan 30. septembar iznosio je 111,86 miliona eura ili 3,37 odsto procijenjenog bruto domaćeg proizvoda za ovu godinu” dodaje se u Biltenu.

Iz Ministarstva su saopštili da su ukupne neizmirene obaveze lokalne samouprave na kraju septembra iznosile 102,84 miliona eura.

“U strukturi neizmirenih obaveza najveći dio se odnosi na neizmirene obaveze za tekuće rashode, 50,56 miliona eura. Obaveze za kapitalne izdatke iznosile su 28,42 miliona eura, a obaveze po pozajmicama i kreditima 17,52 miliona eura”, dodaje se u Biltenu. rtcg.me

Check Also

Vukotić neće više biti predsjednik Odbora direktora “Plantaža”

Dugogodišnji predsjednik Odbora direktora kompanije “13. jul Plantaže”, Veselin Vukotić neće više obavljati tu funkciju. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *