Zaduživanje zbog auto-puta

Dodajte komentar

 

Vlada Crne Gore se, prema predloženom budžetu za narednu godinu, može zadužiti do 800 miliona eura za finansiranje izgradnje auto-puta Podgorica-Kolašin.

U tom dokumentu, o kome parlament treba da se izjasni do kraja mjeseca, predviđeno je da se Vlada Crne Gore za početak gradnje auto-puta može zadužiti kod kineske Eksim banke ili drugih finansijskih insititucija.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Iz crnogorske vlade ranije je saopšteno da je izgradnja dionice od Podgorice do Kolašina, kao dio budućeg auto-puta od Bara do granice sa Srbijom, povjerena kineskoj kompaniji CCCC Internacional.

Prema predlogu budžeta, Vlada Crne Gore će naredne godine potpisati i kreditne aranžmane sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope za projekat unaprjeđenja obrazovanja u iznosu do 10 miliona eura, kao i dva kredita sa Evropskom investicionom bankom za projekte rekonstrukcije puteva i mostova, kao i za vodosnadbijevanja i otpadne vode, takođe do 10 miliona eura.

Vlada Crne Gore, prema predlogu budžeta, može se zadužiti za finansiranje deficita, servisiranje duga i stvaranja fiskalne rezerve za narednu godinu u iznosu do 230 miliona euura.

Predlogom budžeta, crnogorska vlada je planirala i da preuzme dugove u iznosu do 6,1 milion eura, i to za dug avio-kompanije Montenegro erlajnz do 3,7 miliona eura i Radio-televizije Crne Gore po osnovu poreza i doprinosa do 2,4 miliona eura. b92

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *