Erste banka ponovo Banka godine u Crnoj Gori

Erste Bank AD Podgorica ponovo je osvojila nagradu za najbolju banku u Crnoj Gori, („The Bank of the Year 2013“), koju dodjeljuje uticajni svjetski finansijski magazin „The Banker“, u izdanju „Financial Times Group“, navodi se u saopštenju dostavljenom portalu Bankar.me.

Nagrada Banka godine u Crnoj Gori uručena je izvršnom direktoru Erste banke Aleksi Lukiću na ceremoniji održanoj u Londonu, u četvrtak 28. novembra.

„Izuzetna nam je čast što je Erste Bank AD Podgorica ponovo osvojila jedno od najprestižnijih međunarodnih priznanja u bankarstvu. Pred ekonomijom i dalje stoje brojni izazovi, a Erste banka nastoji da aktivno podržava privredu i pruža oslonac stanovništvu. Stabilnost poslovanja, kvalitet portflija i dobri poslovni rezultati su kvalitetna osnova da Erste banka i u budućnosti nastavi sa aktivnom podrškom ekonomiji i društvenoj zajednici uopšte“, rekao je Lukić.

Priznanje za banku godine dodjeljuje se na osnovu kvantitativnih pokazatelja, aktive, adekvatnosti kapitala, inicijativa preduzetih u odnosu sa klijentima, kao i na osnovu strategije razvoja novih kanala.

Sa sjedištem u Londonu, magazin „The Banker“ je među najuticajnijim finansijskim časopisima, a čitan je u više od 180 zemalja svijeta. Još od 1926. godine, „The Banker“ objavljuje globalne finansijske informacije namijenjene finansijskim ekspertima i top menadžerima. Priznanje koje časopis dodjeljuje bankama godišnje smatra se jednim od najprestižnijih svjetskih bankarskih nagrada.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Check Also

easyJet od 1. jula ponovo leti iz Beograda

Avio-kompanija je objavila red letenja, a obnova avio-saobraćaja je planirana za 15. jun, kada će …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *