Brošura “Berzansko tržište Montenegro berze-crnogorsko tržište odabranih”

Dodajte komentar

Montenegroberza je i ove godine izradila brošuru “Berzansko tržište Montenegroberze – crnogorsko tržište odabranih”, saopšteno je iz kompanije.

“Kao i prethodne godine, cilj izrade brošure je da se na jednom mjestu prezentuju najkvalitenije kompanije koje se nalaze na berzanskom tržištu i da se investiciona javnost  informiše o svemu što definiše berzansko poslovanje u Crnoj Gori. U brošuri se mogu naći značajne informacije o organizaciji tržišta, regulativi, članovima i  kompanijama koje se trenutno listiraju na berzanskom i slobodnom tržištu Montenegroberze”, saopšteno je iz kompanije.

Na berzanskom tržištu Montenegroberze se trenutno listiraju 22 kompanije.

“Prilikom korišćenja same brošure, zainteresovani investitori na jednom mjestu mogu prikupiti sve relevantne informacije o tim kompanijama i njihovim akcijama, pa Brošura predstavlja dobru priliku za bolje upoznavanje investitora sa crnogorskim tržištem kapitala”, objašnjavaju u Montenegroberzi.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Brošura se sastoji iz četiri dijela.

U prvom dijelu se nalaze informacije o Montenegroberzi, Komisiji za harije od vrijednosti, makroekonomski pokazatelji u Crnoj Gori i organizacija tržišta Montenegroberze.

U drugom dijelu su prezentovane najkvalitetnije kompanije koje se nalaze na berzanskom tržištu, koje se listiraju na A i B listi.

U trećem dijelu brošure su nabrojane sve kompanije koje se nalaze na Slobodnom tržištu sa kratkim informacijama.

U četvrtom dijelu su predstavljeni članovi Montenegroberze i osnovne informacije o njima.

“Brosura će se distribuirati u elektronskoj formi svim institucionalnim investitorima – brokerskim kućama, investicionim   i   penzionim  fondovima,   bankama,   osiguravajućim  kućama, a široj javnosti će biti dostupna i putem web stranice Montenegroberze”, saopšteno je iz kompanije.

Brošura Montenegroberze za 2013. godinu može se preuzeti sa linka.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *