Azmont zakupljuje hotel "Plažu" na 5 godina

Dodajte komentar

Kompanije “Vektra” i “Azmont investments” trebalo bi do kraja sedmice da završe razgovore o partnerstvu, saznaju Dnevne novine.

Prema informacijama sagovornika koji je želio da ostane anoniman, do 1. decembra bi trebalo da sve bude definisano. “Azmont” i “Vektra” su blizu dogovora o zakupu hotela “Plaža” u Herceg Novom.

Prema informacijama lista, “Plaža” bi bila zakupljena na pet godina za potrebe “Azmonta”. Osim toga, vrlo vjerovatno će biti postignt dogovor o partnerstvu za gradnju hotela “Igalo”.

Dio dogovora je i da “Azmont” za svoj kompleks u Kumboru koristi i proizvode “Vektre Jakić”. Kako je saopšteno za Dnevne novine, partnerstvo ne podrazumijeva kupovinu “Vektre”.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Nedavno su iz “Azmonta” za Dnevne novine saopštili da su u pregovorima sa vlasnicima hotela da preuzmu menadžment nad hotelima na bazi ugovora o zakupu, tako da će obezbijediti smještaj i za svoje radnike.

Dogovor dvije kompanije mogao bi da ima velike benefite za crnogorsku ekonomiju, jer bi stavljanje u funkciju kapaciteta hotela “Plaže” tokom cijele godine podiglo lokalnu privredu, a i šire.

Azmont će narede godine objaviti tendere vrijedne 350 miliona eura, a ono što je posebno interesantno jeste da je veliki broj crnogorskih kompanija pozvan da sarađuje sa “Azmontom”.

Na taj način želi se dati dodatni impuls crnogorskoj ekonomiji. Koliko je investicija “Azmonta” značajna pokazuje i podatak da je Vlada Crne Gore u projektovanju rasta ekonomije za

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *