Prva banka uknjižila šumu iznad Kraljičine plaže

Dodajte komentar

Najatraktivniji dio miločerskog parka u zaleđu velike Kraljeve plaže, nadomak Svetog Stefana, šumski kompleks od 6.286 kvadrata vlasništvo je Prve banke.

Parcela Prve banke u miločerskom parku, „naslonjena” je na kompleks od 27.357 kvadrata opštinske zemlje, kojom gazduje firma „Budva holding“ ,kao i na kompleks od 6.961 kvadrata, u privatnom vlasništvu desetak starosjedjelačkih porodica, pišu Vijesti.

Prethodne tri i po godine, kompletno zemljište od oko četiri hektara iznad puta u Miločerskom parku, u više navrata je nuđen različitim investitorima.

Prostornim urbanističkim planom, koji je uradila Opština, na tom potezu već je ucrtan rezidencijalna skupina vila i apartmana za prodaju.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Do više miliona vrijedne imovine, jedinog zelenog pojasa između betoniranog Pržna i Svetog Stefana, Prva banka došla je nakon što je aktivirala hipoteku na ime kredita koji je još 2007. dat podgoričkoj firmi “San investments”, kompaniji koja se vezuje za kontroverznog srpskog biznismena Stanka Subotića Caneta. 

Firmu San investments je osnovala of šor kompanija “Adriatic overseas holdings S.A.” iz Paname, dok je ovlašćeni zastupnik Angelina Savović, koja je zvanični vlasnik zemlje na ostrvu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *