Operatori za minut zarade 67 eura

Dodajte komentar

Crnogorski Telekom i Telenor, kompanije najprepoznatljivijim uslugama u oblasti telekomunikacija, za jedan minut poslovanja u proteklih devet mjeseci ostvarivale su dobit od 67 eura.

Prema podacima poslovanja za devet mjeseci dvije kompanije skupa su na dnevnom nivou zarađivale 97.703 eura, pišu Vikend novine.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Pružajući usluge u oblasti telekomunikacija, interneta, mobilne i fiksne telefonije dobit dvije kompanije je po satu iznosila 4.070 eura, dok je na dnevnom nivou, suma dobiti dostizala 97.703 eura. Još detaljnijom računicom u svakoj sekundi svog poslovanja dvije crnogorske kompanije ostvare po euro čiste dobiti.

Da je oblast pružanja usluga iz oblasti interneta i telekomunikacija u Crnoj Gori vrlo unosna pokazuju međutim i pojednični rezultati poslovanja crnogorskih kompanija, prenosi Cdm.me.

Dobit najstarijeg pružaoca telekomunikacionih usluga u našoj zemlji, Crnogorskog Telekoma, prema rezultatima poslovanja objavljenim posljednjeg dana oktobra 2013. iznosila je 17,1 miliona eura. Istom metodom analize Telekom je za svaki sat poslovanja dobio 2.638 eura, dok je po minuti ostvarivao dobit od 43 eura.

Operativna dobit Telenora za devet mjeseci ove godine bila je 9,28 miliona eura.. Na svakih sat vremena poslovanja u devet mjeseci 2013. Telenor je imao 1.432 eura dobiti, dok je na svaku minutu pruženih usluga profitirao 23,86 eura.

Najmlađa kompanija u oblasti internet i telekomunikacionih usluga, na domaćem tržištu M:tel, za sada nema zvaničan podatak o ostvarenoj dobiti, ali u saopštenju datom za crnogorske medije ta kompanija je u devet mjeseci ove godine ostvarila bolje rezultate nego u istom prošlogodišnjem periodu za 0,9 odsto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *