Audi priprema A8 Exclusive

Dodajte komentar

Audi donosi na tržište ekskluzivni specijalni model svog predvodnika: A8 Audi Exclusive concept sa W12-motorom (500 KS/368 kW) proizvodit će se u „quattro GmbH“ u Neckarsulmu.

Mala serija, koja će od marta 2014. silaziti sa trake, strogo je limitirana na 50 primjeraka.

Kod A8 Audi Exclusive concepta, koji se nudi sa W12 motorom i time isključivo u dugoj varijanti karoserije, marka ide još jedan korak dalje.

A8 Audi Exclusive concept odlikuje se naročito elegantnim interijerom: Audi koristi „Anilin kožu“ u boji „Agatha cognac“. Ova koža dolazi iz tradicijom bogate italijanske manufakture dizajna Poltrona Frau i izuzetno je mekana i prirodna. Na srednjim trakama sjedišta presvlake su prošivene u formi romba. Kod dekorativnih umetaka koristi se drvo maslinastog jasena srebreno smeđe prirodne boje; njegova sivo smeđa nijansa boje harmonizira s granitno sivim obrubima, šavovima i srednjim pregradama sjedišta.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Nijansa boje „granitno siva“ može se naći i na upravljaču, na vratima i gornjem području instrumentne ploče, koja je presvučena s finom napa kožom. Unutrašnji krov je u snježno bijeloj Alcantari , zadnja polica za odlaganje u Cocgnac smeđoj Alcantari i tepih na podu u Jet sivoj boji.

A8 Audi Exclusive concept proizvest će se u limitiranom broju od 50 primjeraka, svako vozilo nosiće natpis na ulaznoj lajsni.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *