Uprava carina spremna da blokira EPCG

Dodajte komentar

Elektroprivredi Crne Gore koja duguje 29 miliona eura Upravi carini prijeti blokada računa od strane ovog organa koji je pripremila kompletnu dokumentaciju i pokrenula sprovođenje ove mjere Iz Uprave carina, pišu Dnevne novine.

Iz Uprave carina na čijem čelu je Vladan Joković je pojašnjeno da što se carinskog duga EPCG-a tiče, knjiženje se obavlja na način što državna energetska firma jednom mjesečno dostavlja nadležnom carinskom organu potrebnu dokumentaciju koja sadrži i rekapitulaciju uvezene struje za prethodni period.

“U skladu sa tom dokumentacijom EPCG priprema carinsku deklaraciju sa preciznim podacima o iznosu carinskog duga za taj period koja se dalje procesuira u okviru Uprave carina. Dug EPCG-a se vodi kao aktivno naplativo potraživanje i nadležna Carinarnica je pokrenula postupke prinudne naplate slanjem opomena i upozorenjem pred prinudnu naplatu blokadom računa kod Centralne banke. Uprava carina, kao organ u sastavu Ministarstva finansija, prati vođenje ekonomske politike Vlade i u ovom slučaju vodi računa da ne ugrozi normalno funkcionisanje snabdijevanja strujom”, poručili su iz Uprave carina.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Na novoj listi je i Montenegro Airlines sa dugom od 5,79 miliona eura, Kombinat aluminijuma Podgorica koji duguje 1,19 miliona.

Dug EPCG-a je naplativ, dok će obaveza Montenegro Airlinesa biti riješena kroz državnu pomoć. Za KAP koji je u stečaju je prijavljeno potraživanje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *