Brisel razočaran odlukom Kijeva

Dodajte komentar

Evropska unija izrazila je razočaranje zbog odluke Ukrajine da suspenduje aktivnosti u vezi sa zaključivanjem trgovinskog sporazuma sa Unijom, izjavila je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbjednost Ketrin Ešton.

„Ta odluka je razočaravajuća, ne samo za EU, već, smatramo, i za narod Ukrajine“, navedeno je u saopštenju koje je sinoć izdala informativna služba visokog predstavnika EU.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Eštonova je istakla da je budućnost Ukrajine u jakim odnosima sa EU i da bi potpisivanje sporazuma „pružilo jedinstvenu šansu da se preokrene nedavni obeshrabrujući trend smanjenja stranih direktnih investicija“ u ovoj zemlji, prenosi Capital.

Ukrajinska vlada odlučila je juče da suspenduje aktivnosti u vezi sa zaključivanjem trgovinskog sporazuma sa EU i najavila obnovu aktivnog dijaloga sa Rusijom i ostalim članicama Zajednice nezavisnih država.

Diplomatski izvori iz Brisela navode da bi ministri spoljnih poslova EU mogli održati vanredni sastanak na kome bi razgovarali o odluci Kijeva da suspenduje pripreme za potpisivanje sporazuma o pridruživanju sa EU.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *