Procijenjena vrijednost imovine KAP-a

Dodajte komentar

Procjena imovine Kombinata aluminijuma Podgorica KAP je završena, a kolika je vrijednost imovine fabrike biće saopšteno danas, kazao je za Radio Antenu stečajni upravnik KAP-a Veselin Perišić. 

„Mi ćemo na konferenciji za novinare i zvanično saopštiti rezultate procjene koju je sačinio Institut računovođa i revizora Crne Gore. Zadatak Instituta bio je da razradi sva tri modela koje propisuje Zakon o stečaju, da damo neku procjenu vrijednosti koja bi bila primjerena stanju u kojem se fabrika nalazi a to je bankrot. Nakon toga možemo krenuti u proceduru javnog nadmetanja“, saopštio je on, prenosi portal Cdm.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Konačnu riječ o tome ko će kupiti fabriku daće, zahvaljujući juče usvojenom Zakonu o zaštiti državnih resursa u rudarsko-metalurškom sektoru Skupština Crne Gore.

Predsjednik sindikata aluminijuma Rade Krivokapić ocijenio je da je takva odluka dobra po fabriku.

„Mislim da je ispalo dobro jer su se svi zainteresovali i umiješali u rješavanje pitanja KAP-a. Sada će više očiju biti uprto u fabriku kada se bude odlučivalo o prodaji i tako ćemo spriječiti da se provuče neki investitor poput prethodnog koji je ostavio ruševine iza sebe“, istakao je Krivokapić.

Podsjetimo, Skupština je juče usvojila Prijedlog zakona o zaštiti državnih interesa u rudarsko-metalurškom sektoru koji su predložili poslanici Demokratskog fronta, kojim je precizirani kako se i kome može prodati Kombinat aluminijuma.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *