Trump zainteresovan za izgradnju hotela u Beogradu

Dodajte komentar

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je u Njujorku da je američki biznismen i investitor Donald Tramp zainteresovan za izgradnju ekskluzivnog hotela u Beogradu.

Prema riječima Dačića, u narednih mJesec-dva uputiće na lice mJesta tim saradnika u potrazi za odgovarajućom lokacijom.

“Razgovarali smo o mogućnosti njegovih investicija u našem dijelu svijeta, pre svega u onim oblastima za koje je on u ovom trenutku zainteresovan”, rekao je Dačić posle sastanka s Trampom u Njujorku, gdje je premijer sinoć učestvovao na sednici Saveta bezbednosti UN.

“Mislim da postoji veliko interesovanje i u skladu s tim smo se dogovorili da u narednih mjesec-dva ekipa njegovih saradnika hitno dođe u Srbiju kako bismo razmotrili ta tehnička pitanja – da li je moguće pronaći lokaciju za izgradnju jednog ekskluzivnog hotela u okviru njegovog lanca hotela”rekao je on.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Za Srbiju i za Beograd bi to, prema Dačićevim riječima, bila dobra vijest, koja bi u velikoj mjeri doprinijela imidžu zemlje i bila magnet i za druge ozbiljne investitore.

“Iz njegovog odnosa prema ovoj temi vidio sam da ima pozitivan stav prema dolasku u naše krajeve, a pitao me je i o drugim oblastima, kao što je energetika”, rekao je premijer Srbije.

Tramp je direktor istoimene organizacije, koja se na svjetskom nivou bavi nekretninama i posjeduje lanac hotela i kockarnica, kao i mnoštvo zgrada i objekata.

Lanac hotela Donalda Trampa (Trump Hotel Collection) čini ukupno devet objekata u Sjedinjenim Državama, Kanadi i Panami. Interesantno je da Tramp trenutno ne posjeduje nijedan hotel van američkog kontinenta. (B92)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *