Prosječna zarada u oktobru 475 eura

Dodajte komentar

Prosječna oktobarska zarada bez poreza i doprinosa iznosila je 475 eura i na istom je nivou u odnosu na septembarsku, pokazuju podaci Monstata.

-Prosječna neto zarada u oktobru je u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila pad od jedan odsto , dok je u odnosu na prosječnu neto zaradu u 2012. godini zabilježila pad od 2,5 procenta. Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u oktobru u odnosu na septembar zabilježile pad od 0,2 odsto, proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu zabilježile rast od 0,2 procenta- navedeno je u saopštenju.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Po sektorima djelatnosti prosječne zarade bez poreza i doprinosa u oktobru su zabilježile rast u s sektorima poslovanje sa nekretninama (26,2%), administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti (9,5%), poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo (6,7%), informisanje i komunikacije (5,6%), saobraćaj i skladištenje (5,1%), građevinarstvo (4,6%), snabdijevanje elektr. energijom, gasom, parom i klimatizacija (4,2%), ostale uslužne djelatnosti (1,1%), obrazovanje (0,9%) i zdravstvena i socijalna zaštita (0,2%).

-Pad je zabilježen u sektorima vađenje ruda i kamena (5,5%), trgovina na veliko malo, popravka motornih vozila i motocikala (4,9%), prerađivačka industrija (3,6%), snabdijevanje vodom, upravljanje otpad. vodama, kontrolisanje procesa uklanjanja otpada (2,8%), umjetnost, zabava i rekreacija (2,6%), usluge smještaja i ishrane (2,3%), stručne, naučne i tehničke djelatnosti (1,1%), državna uprava, obavezno soc. osiguranje (0,4%) i finansijske djelatnosti i djel. osiguranja (0,1%) – precizirano je u saopštenju Monstata, prenosi portal Analitika.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *