Nikola Tadić najmlađi poljoprivrednik u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Osamnaestogodišnjak, Nikšićanin Nikola Tadić, najmlađi je poljoprivrednik u Crnoj Gori. Nikola uz pomoć roditelja i brata Ivana obrađuje pet hektara krompira, kupusa, luka i pšenice. 

Ovaj vrijedni mladić je za Dnevne novine kazao da je nastavio očevim stopama i da je poljoprivreda unosan posao koji se uz dosta truda isplati, prenosi portal Cdm.

“Moja porodica već sedam godina se bavi poljoprivredom. Otac je pokrenuo taj posao i ja kao njegov sin odlučio sam da mu pomognem i da nastavim da obrađujem zemlju. Ljubav prema poljoprivredi nije baš velika, ali mora se raditi”, priča Nikola.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Obrađivanje zemljišta i uzgajanje povrća posao je koji zahtijeva dosta truda. Nikola kaže da je prednost to što najviše posla ima u ljetnjim mjesecima, a da se tokom jeseni i zime ima više vremena za odmaranje.

Po Nikolinim riječima, koji se uz poljoprivredu uspješno bavi odbojkom i planira studije, i pored velikog posla ima vremena za sve.

“Sve se može kad se hoće. Ja volim da završim sve obaveze pa onda i da nađem vrijeme za druženje, odlazak u grad, trening. Nije mi teško” kaže ovaj vrijedni mladić.

Foto: CDM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *