Izvezen jubilarni 100.000 fića

Dodajte komentar

Preko gatova luke Bar iz kragujevačkog Fijata izvezen je jubilarni 100.000 automobil za svjetsko tržište.

Ovaj posao tokom tekuće godine učestvuje u četvrtini prihoda najveće crnogorske luke.

Luka Bar počela je pretovar vozila 30 avgusta 2012. godine, i prema potpisanom ugovoru za sada trajaće do 31. decembra 2015.godine.

Predsjednik odbora direktora Luke Bar Predrag Ivanović kazao je da u luci očekuju produžetak ugovora s obzirom da su postigli svjetske norme pretovara 150 automobila za sat, a italijanski partneri su veoma zadovoljni kvalitetom servisa. Posao se realizuje u oštroj konkurenciji Luka Kopar i Solun.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“U utorak je pretovaren 100.000 “fijatov” automobil iz Kragujevca, na terminal ro – ro u Luci Bar. Ovim poslom Luka Bar je nakon 30 godina je ekonomski valorizovala značajan resurs ro- ro terminal. U pripremi ovog posla luka Bar je investirala 650 hiljada eura”, kazao je Ivanović dodajući da je otvoreno 50- tak novih radnih mjesta, a zaposleni su prošli obuku u najvećim svjetskih lukama kao što je Antverpen.

Broj pretovarenih fiatovih vozila u Luci Bar se konstantno povećava. Dnevno dolazi jedan do tri voza, nedjeljno 12 do 13 vozova. Na početku realizacije ovog posla iz luke Bar je nedjeljno isplovljavao jedan Grimaldijev brod sa vozilima, a u poslednje vrijeme dva do tri nedjeljno.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *