Albona u Nikšiću prva dobila nove vlasnike

Dodajte komentar

Pojedine prodavnice Albone, u kojoj je 8. novembra uveden stečaj na zahtjev Poreske uprave, ponovo se otvaraju za potrošače, ali sa novim vlasnicima, piše Pobjeda.

Prije dva dana Pirela je preuzela objekat u Nikšiću, dok je druga firma preuzela objekat Albone u Brezoviku. Potrošači su juče bili svjedoci da je otvorena i Albonina prodavnica u Maslinama u Podgorici.

Da postoji veliko interesovanje firmi za Albonine maloprodajne objekte potvrdio je i stečajni upravnik Dragan Smolović. On je u izjavi za TV Nikšić kazao da je interesovanje firmi za objekte Albone, odnosno opremu i radnike, vladalo naročito za objekte u Nikšiću, ali da će se sa preuzimanjem nastaviti u Podgorici.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

On je podsjetio da je riječ o objektima koje je Albona uzimala u zakup.

„Objekat u Nikšiću predaje se kompaniji Pirela, koja preuzima i opremu i radnike. To isto će biti i za objekat Eksport komerc u Brezoviku, koji preuzima drugi vlasnik. Nastaviće se isto sa objektima i u Nikšiću i Podgorici“, rekao je Smolović TV NK, prenosi Pobjeda.

Stečaj u Albonu uveden je 8. novembra zbog duga te kompanije prema Poreskoj upravi u iznosu od oko 1,5 miliona eura, a računi te firme su bili u neprekidnoj blokadi od 8. marta.

Rok za prijavu potraživanja od Albone je 30 dana od uvođenja stečaja. Prvi sastanak povjerilaca je zakazan za 3. decembar, a ročište za ispitivanje potraživanja za 26 decembar. Prema podacima CBCG,iznos blokade Albone 29. oktobra iznosio je oko 3,3 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *