Soni za jedan dan u SAD prodao milion „plejstejšna4“

Dodajte komentar

Japanska korporacija Soni prodala je u prvih 24 sata od početka prodaje u SAD i Kanadi miliona svojih novih konzola za igrice „plejstejšn4″ (PlayStation 4).

Soni se nada da će mu novi uređaj, čija je prodaja u Sjevernoj Americi počela u petak 15. novembra, pomoći da oživi svoje odjeljenje potrošne elektronike, prenio je Rojters.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Prodaja u Sjevernoj Americi je i dalje veoma visoka, izjavio je direktor Soni kompjutera Endrju Haus. Visoko interesovanje firma očekuje i u Evropi i Latinskoj Americi, gdje „plejstejšn“ treba da počne da se prodaje 29. novembra.

Soni je ranije objavio da je za novu konzolu dobio više od milion narudžbina unaprijed. Cilj firme je da do kraja fiskalne godine, znači do 31. marta 2014. godine proda pet miliona konzola.

„Plejstejšn4″, pored boljih performansi, nudi i niz novih funkcija, uključujući i mogućnost zajedničkog uživanja u igri sa drugim korisnicima. Soni će se sa modelom „plejstejšn4″ boriti za kupce sa američkim Majkrosoftom, koji će svoj novi uređaj za igrice „eksbox uan“ (Xbox One) početi da prodaje sljedeće sedmice.

Cijena „plejstejšna4″ za američko tržište je 399 dolara, što bi trebalo da bude za 100 dolara jeftinije od konkurentskog „eksboksa uan“.

Dosadašnja verzija „plejstejšn3″ je počela da se prodaje 2006. godine. Prema sajtu erogamer.net, početkom ovog mjeseca je dostignuta granica od 80 miliona prodatih primjeraka. Majkrosoft je objavio da je granicu od 80 miliona prodatih konzola „eksboks360″ premašio u oktobru, ali je i počeo da se prodaje godinu dana ranije, 2005. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *