SAD: Sa bankomata `skinuli` 45 miliona dolara

Dodajte komentar

Pet je osoba u ponedeljak uhapšeno i optuženo za učestvovanje u cyber-pljački putem bankomata pri čemu je ukupno ukradeno 45 miliona dolara iz dvije banke.

Četiri mladića i jedna devojka iz njujorškog Jonkersa optuženi su za članstvo u globalnoj cyber-zločinačkoj organizaciji koja je od Mastercard Inc. ukrala podatke debitnih kartica, rekla je američka državna advokatica za njujorški istočni okrug Loretta Lynch.

Portparol njene kancelarije nije želio da komentariše gdje je baza organizacije, kazavši kako je istraga u toku.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Petoro uhapšenih u ponedeljak izvlačilo je novce, povukavši ukupno 2,8 miliona dolara sa 140 različitih bankomata u gradu Njujorku, saopštila je kancelarija državnog tužilaštva. Hakeri su ukrali podatke s debitnih kartica jedne banke u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Bank Muscat u Omanu u dvema cyber-napadima koje su izveli u decembru  2012. i u februaru 2013, prenosi Bizlife.

Hakeri su imali saradnike u više od 20 zemalja, a u razdoblju između 21. i 22. decembra povukli su oko pet miliona dolara te između 19. i 20. februara oko 40 miliona dolara.

Petoro privedenih optužnica tereti za udruživanje zbog krađe te bi svako od njih mogao dobiti do 7,5 godina zatvora i novčanu kaznu od 250.000 dolara. Šesti član hakerske bande uspio je da pobjegne policiji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *