Stiže čudesni smartphone iz Kine

Dodajte komentar

Za kinesku kompaniju Xiaomi mnogi nikada nisu čuli, uglavnom zbog toga što njeni proizvodi teško mogu da se nađu van domaćeg tržišta. Smartfon Mi-3 prijeti da bude popularniji od iPhone-a i od najnovijih Samsungovih modela.

Bivši Guglov potpredsjednik odjeljenja za razvoj Androida Hugo Barra objavio je nedavno da prelazi u Xiaomi, što je za ljubitelje tehnologije bio znak da se u toj kompaniji nešto mnogo dobro dešava.

I zaista, kada je svjetlost dana, doduše preko zvaničnog internet sajta, ugledao Mi-3, 100.000 primjeraka ovog telefona prodato je za samo 86 sekundi! Odgovor za nezabilježen rezultat prodaje jednog telefona u svijetu nalazi se u cijeni od oko 327 dolara i to za 16 GB memorije, dok se uređaj sa 64 GB memorije prodavao za otprilike 410 dolara. Popularnost ovog proizvođača leži u niskim cijenama i odličnom zapažanju onoga što vrednuju konzumenti putem komentara.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Treća verzija njihovog smartfona – Mi 3, a donosi 5-inčni IPS ekran sa 1920×1080 Ful HD rezolucijom i gustinom piksela od 441 ppi. Ekran izrađen od strane LG-a ima ultra osjetljivu površinu, pa je njegovo korišćenje moguće i sa rukavicama, što je značajna osobina u hladnim klimatskim uslovima.

Proizvođač Xiaomi takođe je lansirao svoj novi 47-inčni smart TV i to u 3.000 primjeraka koji su se rasprodali za nešto manje od dva minuta. Prvobitna namjera kineskog proizvođača je bio da u 2013. proda 15 miliona smartfona, a poslije prve reakcije mušterija na Mi-3 sada je novi cilj 20 miliona.

Kako će Mi-3 proći u Evropi i SAD ostaje da se vidi. Evropljani su i dalje nepovjerljivi kada su kineski telefoni u pitanju, mada je u istočnom djelu Starog kontinenta situacija značajno bolja, naročito u baltičkom djelu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *