Deset ponuda za izgadnju malih hidrocentala na osam vodotoka

Dodajte komentar

Na Javni oglas za davanje koncesija za izgradnju malih hidrolelekrtana na osam vodotoka u Crnoj Gori, koji je Ministratsvo ekonomije raspisalo 11. jula i koji je završen danas, stiglo je 10 ponuda kompanija i konzorcijuma iz Crne Gore i inostranstva.

U nastavku postupka, ponude se vrednuju i rangiraju na osnovu kriterijuma za izbor najpovoljnije ponude. 

“Kriterijumi na osnovu kojih će se ponude vrednovati su navedeni u Javnom pozivu i to su: iskustvo u upravljanju hidroenergetskim objektima, finansijska sposobnost, tehničko rješenje, instalisana snaga mHE, godišnja proizvodnja električne energije na pragu mHE, iskustvo na domaćem tržištu, višenamjenska rješenja”, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Izbor najpovoljnijih ponuda se očekuje nakon evalucije ponuda sa stanovišta ovih kriterijuma. Kako navode u Ministarstvu ekonomije, rang lista ponuđača se sastavlja za svaki vodotok pojedinačno.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Podsjećamo, Ministarstvo ekonomije je pozvalo zainteresovana lica da se prijave na Javni oglas za davanje koncesija za korišćenje vodotoka za izgradnju malih hidroelektrana u Crnoj Gori. Davanje koncesija se sprovodi na osnovu javnog nadmetanja u otvorenom postupku na način definisan Zakonom o koncesijama.

“Cilj javnog nadmetanja je izbor najpovoljnijih ponuda za izgradnju malih hidroelektrana na osam vodotoka”, ističu u Ministarstvu ekonomije.

Predmet koncesije je projektovanje, izgradnja, korišćenje i održavanje mHE na  vodotocima.  (CdM.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *