Poslije 16 meseci rada: OI 2016. dobile svoj dizajn

Iako će startovati za nešto manje od tri godine, pripreme za Olimpijske igre 2016. u Rio de Janeiro-u traju uveliko što se prije svih odnosi na dizajnerski tim. Nedavno su javnosti prikazana idejna rješenja za vizuelni identitet cijelog događaja i, sudeći po reakcijama publike, za svaku su pohvalu.

Prvi put, od kada postoje OI, svaki sport je tipografski prikazan zasebno i to figurom sportiste u obliku slova iz naziva sporta kojim se bavi. Ovaj ’šljunkoviti’ imidž će biti osnova vizuelnog identiteta OI 2016. i na njemu je rađeno 16 mjeseci (od toga se pet mjeseci čekala dozvola od 42 internacionalne federacije). Tako će naredne Igre predstavljati 64 piktograma, 41 olimpijska i 23 paraolimpijska.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Kako je krenulo sa novitetima u organizaciji najvećeg svjetskog događaja (prvi put u Južnoj Americi i prvi put su vizuelno predstavljeni svi sportovi), moguće je da će ove OI premašiti prethodnih 30. Na to prije svega ukazuje neizmjerna radost, ponos i elan Brazilaca još od prvog dana kada su saznali da će biti domaćini kao i riječi tadašnjeg predsjednika Da Silve: „Ovo je veliki dan za Rio, moju zemlju, Južnu Ameriku, ali i cio olimpijski pokret!“

Check Also

IRF organizuje konferenciju “Izvori finansiranja zelene i digitalne tranzicije i unapređenja infrastrukture sjevernog regiona”

Uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori i Kancelarije za evropske integracije, 29-30. novembra u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *