Njemci hoće da kupe KAP

Dodajte komentar

Kombinat aluminijuma Podgorica KAP mogao bi uskoro dobiti novog investitora. Njemačka kompanija HGL dostaviće ponudu za kupovinu KAP-a, saopšteno je Vikend novinama iz uprave te kompanije.

Iz HGL-a nijesu mogli da preciziraju koji iznos će ponuditi, ali su poručili da su spremni da plate razumnu cijenu.

“Naravno, poslaćemo ponudu. Moraćemo da razjasnimo neka pitanja kada budemo imali informacije o tenderu. Ministar ekonomije Vladimir Kavarić nedavno je kazao da bi tender trebalo da bude oglašen za deset do 15 dana”, kazali su iz HGL-a.

Iz HGL-a navode da su uložili dosta napora kako bi analizirali situaciju vezanu za KAP, tržište i poslovnu strukturu. Upitani koji iznos su spremni da ponude, uprava HGL-a je odgovorila da ne mogu da daju preciznu informaciju prije nego što bude raspisan oglas.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

“Spremni smo da platimo razumnu cijenu. Kako još ne znamo detalje oglasa o prodaji, ne možemo da vam damo precizne informacije u vezi sa tim”, poručili su iz HGL-a.

Predstavnici HGL-a “snimaju” situaciju u KAP-u više od godinu dana, a osim njega, interesovanje za podgoričku fabriku koja je u stečaju od 8. jula pokazali su i TLM-TVP iz Šibenika i indijska kompanija Vedanta, čiji predstavnici su takođe obišli fabriku.

Stečaj je u KAP uveden 8. jula, zbog duga od 386 miliona eura, uz mogućnost dostavljanja plana reorganizacije u periodu od tri mjeseca. Uvođenje stečaja u KAP predložila je Vlada zbog skoro 25 miliona eura garancija izdatih fabrici, koje je prošle godine platila Dojče banci. Vlada je odlučila da uvede stečaj u fabriku zbog nekooperativnosti ruskog partnera koji je odbio da potpiše saglasnost da se novac koji je država dužna KAP-u iskoristi za plaćanje nelegalno potrošene struje. Opširnije u Vikend novinama.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *