Naplaćeno skoro 100 miliona više poreza

Dodajte komentar

Mjere koje se preduzimaju u cilju suzbijanja sive ekonomije daju rezultate, pa je od početka godine do sada naplaćeno 98 miliona eura više budžetskih prihoda u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopštio je direktor Poreske uprave, Milan Lakićević, prenosi portal rtcg.me.

On je nakon sjednice Komisije za suzbijanje sive ekonomije kazao da je prvi put ostvaren i značajno veći prihod u odnosu na plan budžeta.

“Očekujemo da se pozitivan trend nastavi do kraja godine”, rekao je Lakićević.

On je najavio da će do kraja godine biti i značajno unaprijeđen nivo fiskalne discipline, a pod posebnom pažnjom državnih organa biće trgovina akciznim proizvodima gdje su primijećene nepravilnosti.

“Poseban akcenat biće stavljen na rad buvljih pijaca, free shop-ova, a do kraja godine pažnja će biti posvećana i redovnosti isplate zarada kako bismo privredne subjekte doveli na jedan nivo fiskalne discipline da se prihvati činjenica da isplata zarada mora biti vezana za uplatu poreza i doprinosa na njih”, poručio je Lakićević.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Na pitanje da li je nivo poreskog duga smanjen sa 330 miliona eura, on je odgovorio da nove procjene nijesu rađene, ali ih uskoro očekuje.

On je podsjetio da je na početku analiza duga, konstatovano da je u ovoj godini moguće naplatiti između deset do 20 odsto naslijeđenog poreskog duga.

Lakićević očekuje da će nove mjere, koje se odnose na otpis kamata na poreske i carinske obaveze, dati rezultate.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *