Emin Duraković: Terminale dali budzašto

Dodajte komentar

Odbornik Pozitivne Emin Duraković ocjenjuje da privatizacija Kontejnerskog terminala i generalnih tereta (KTGT) i Marine Bar nije u funkciji građana. On tvrdi da je lošom privatizacijom dobijen samo dobar investitor i dobar gost.

–Imamo, očito, lošeg domaćina. Zbog toga stalno insistiramo da Opština da mišljenje o ovoj privatizaciji, koja je, po našem mišljenju ispod svih granica normalnog ekonomskog privređivanja – ocijenio je Duraković.

On je istakao da se jasno vidi šta vlast pokušava.

–Veliki broj političkih tema koje su aktuelizivane u Skupštini i medijima zapravo su dobar paravan da se ad hok i na brzinu završi privatizacija KTGT, kako bi se u budžet slilo nekoliko miliona eura. Time bi se budžet pripunio sa malo svježe krvi i samo trenutno bi bilo riješeno nekoliko gorućih problema. Sa ovako malim iznosom koji je ponuđen za akcijski kapital i smiješnim iznosom za investicije, Opština Bar i Crna Gora ne dobijaju gotovo ništa – smatra Duraković.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

On dodaje da će se mnoge političke strukture jednog dana pitati ko je kriv i zašto je ovako urađena privatizacija KTGT, kao što se sada pitaju za KAP ili Telekom.

–Marina Bar je još jedna neuspjela barska privatizacija, za koju je u međuvremenu raskinut ugovor. Nemamo informacije kakve će posledice za građane Bara donijeti raskidanje tog ugovora i neispunjavanje investicionog plana, sa jedne strane od strane investitora, a sa druge strane, obaveza koje je preuzela Opština – kaže Duraković za DAN.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *