Uskoro potpisivanje ugovora sa SB o realizaciji projekta "Energetska efikasnost"

Dodajte komentar

Pregovori vezani za projekat „Energetska efikasnost u Crnoj Gori“, koji se odnosi na unapređenje energetske efikasnosti u zdravstvenim ustanovama, uspješno su okončani, a sljedeći korak je potpisivanje ugovora o kreditnom aranžmanu u iznosu od pet miliona eura, nakon zvaničnog odobrenja od strane Vlade Crne Gore i Borda direktora Svjetske banke, saopšteno je tokom sastanka ministra finansijaRadoja Žugića i Anabel Abreu, šefice Kancelarije Svjetske banke za Crnu Goru i BIH.

Na sastanku je bilo riječi o statusu projekata koji se, uz podršku Svjetske banke, realizuju u Crnoj Gori, a tiču se oblasti energetike i zaštite životne sredine.

“Saopšteno je da se pregovori vezani za projekat „Energetska efikasnost u Crnoj Gori“, koji se odnosi na unapređenje energetske efikasnosti u zdravstvenim ustanovama, uspješno okončani i da je sljedeći korak potpisivanje ugovora o kreditnom aranžmanu u iznosu od pet miliona eura, nakon zvaničnog odobrenja od strane Vlade Crne Gore i Borda direktora Svjetske banke. Abreu pohvalila je efikasnost crnogorskog tima koji učestvuje u pregovorima i realizaciji projekta“, saopšteno je iz Ministarstva.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Žugić je upoznao Abreu da je Vlada dala saglasnost za započinjanje pregovora sa Svjetskom bankom u cilju realizacije projekta „Upravljanje industrijskim otpadom«, čija bi realzacija doprinijela značajnom unapređenju kvaliteta upravljanja industrijskim otpadom u Crnoj Gori, kao jednog od ekološki najbitnijih pitanja.

“Ministar Žugić predstavio je sagovornici najnovije podatke o budžetskim prihodima, čije ostvarenje premašuje prošlogodišnje, kao i plan, što je, dominantno, posljedica paketa mjera fiskalnog prilagođavanja i intenzivne borbe protiv sive ekonomije“, saopšteno je iz Ministarstva.

Takođe su, na današnjem sastanku, prezentovane projekcije Ministarstva finansija vezane za ekonomski rast i ostvarenje prihoda u narednoj godini, kao i predlog budućih mjera, usmjerenih na nastavak fiskalne konsolidacije.

“Abreu prenijela je spremnost Svjetske banke da pruži podršku Ministarstvu finansija u realizaciji svih mjera i aktivnosti koje će doprinijeti snaženju fiskalne i finansijsjke stabilnosti Crne Gore“, saopšteno je iz Ministarstva, prenosi CdM.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *