Procjena imovine KAP-a naredne sedmice

Dodajte komentar

Procjenjena vrijednost imovine Kombinata aluminijuma biće poznata naredne sedmice, a ne sjutra kako je ranije najavljeno iz stečajne uprave. To je Pobjedi juče saopšteno iz Instituta računovođa i revizora Crne Gore.

– Rok jeste 15. novembar kao datum od sklapanja ugovora o procjeni imovine. Međutim, mi smo posao počeli tek nakon tri-četiri dana pošto su nam prikupili svu potrebnu dokumentaciju. Tako da imamo mimo ugovora još nekoliko dana, pa će procjena biti gotova naredne sedmice – saopšteno je iz Instituta računovođa i revizora Crne Gore.

Procjenu imovine Kombinata, kako kaže stečajni upravnik Veselin Perišić, mogla bi dodatno zakomplikovati nesređena dokumentacija.

– Ima još dosta aktivnosti koje treba preduzeti kod katastra, jer je evidencija imovine Kombinata jako nesređena i moramo u saradnji sa njima raščistiti sve probleme vezane za evidentiranje imovine, kako bismo u oglasu mogli ono što označimo kao imovinu KAP-a objaviti da se prodaje, da ne bismo došli u situaciju da nešto što nije imovina Kombinata bude predmet prodaje. Uz angažovanje vještaka pokušaćemo da raščistimo sporna pitanja u narednim danima – kazao je Perišić.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Procjenu imovine Institut računovođa i revizora Crne Gore, kako je ranije dogovoreno sa stečajnom upravom, uradiće po cijeni od 46.000 eura.

Procijenjena vrijednost imovine Kombinata biće njegova početna cijena na tenderu.

Stečaj u KAP uveden je 8. jula, a bankrot je proglašen 9. oktobra.

Od prodaje imovine trebalo bi da budu namirena potraživanja povjerilaca koja ukupno iznose 360 miliona eura.

Već je izvjesno da će svoja potraživanja od četiri miliona eura  moći da namire samo  radnici.

Najvećih pet povjerilaca KAP-a su Ministarstvo finansija koje potražuje 148,1 milion eura, CEAC sa oko 50 miliona, Elektroprivreda sa 44,9 miliona, En plus grupa sa 43,4 miliona i VTB banka sa 25,8 miliona eura.

pobjeda.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *