Potpisivanje ugovora o kupoprodaji Kontejnerskih terminala

Dodajte komentar

Ugovor o prodaji 62,09 odsto kapitala Kontejnerskih terminala i generalnih tereta (KTGT) turskom Global Portsu biće potpisan u petak u Podgorici.

Ugovor će potpisati predsjednik Tenderske komisije za privatizaciju Branko Vujović i izvršni direktor Global Ports holdinga Sajgin Narin.

Potpisivanju će, kako je saopšteno iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade CG, prisustvovati ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović i ambasador Turske u Crnoj Gori Mehmet Nijazi Tanilir.

Vlada je nedavno usvojila predlog kupoprodajnog ugovora za KTGT i predložila dodjelu koncesije za rekonstrukciju i privredno korišćenje lučkih terminala u Luci Bar. U predlogu se navodi da Vlada prodaje oko 42,72 miliona akcija KTGT po cijeni od 18,89 centi za dionicu ili ukupno oko 8,07 miliona eura turskom Global Ports holdingu.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Vlada je ranije odlučila da privatizuje KTGT, odnosno da proda državne akcije u kompaniji i odobri koncesiju za korišćenje područjaLukeBar, kako bi se razvio lučki sektor i proizvele dodatne ekonomske aktivnosti.

KTGT je kompanija koja je odlukom Vlade iz 2008. godine izdvojena izLukeBar, a samostalno posluje od 1. oktobra 2009.

pobjeda.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *