Microsoft: Ko će naslijediti Ballmera?

Dodajte komentar

Prema neimenovanim izvorima iz nekoliko izvora pojavila se špekulacija da u Microsoftu već znaju ime budućeg CEO-a koji će zamijeniti Stevea Ballmera.

Radi se o Kevinu Turneru, trenutnom COO-u (Chief Operating Officer) te kompanije. Iako nije bio na ranije objavljenoj listi potencijalnih kandidata, navodno u Microsoftu smatraju da bi upravo Turner bio idealno privremeno rješenje za prelazno razdoblje od nekoliko godina.

Ali, zbog čega se spominje prelazno razdoblje? Isti izvori navode da bi nakon dvije do tri godine Turnera zamijenio do sada najizgledniji kandidat za CEO poziciju, Stephen Elop, bivši direktor u Nokia. Od njega bi se očekivala dugoročna vizija i vođenje kompanije u pravom smjeru kroz duži niz godina.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Bile ove glasine tačne ili ne, sigurno je da je lista kandidata za vodeće mjesto Microsofta sve kraća i da ćemo u najskorije vrijeme znati ko će preuzeti kormilo nakon što se Ballmer i službeno oprosti od te funkcije.

Reuters je nedavno pisao i o listi od pet kandidata. Pored Elopa, kao kandidati Reuters je pomenuo ljude kao što su Alan Mulally, direktor Forda, bivši direktor Skype-a Tony Bates, Satya Nadella, koja je jedan od cloud direktora u Microsoftu i još jednu osobu unutar kompanije, prenosi Bizlife.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *