Mekdonalds ulaže 3 mlrd $ u 2014.

Američka kompanija Mekdonalds objelodanila je svoju namjeru da sljedeće godine investira između 2,9 i 3,0 milijarde dolara (2,2 milijarde eura).

Kompanija želi da investira u otvaranje 1.500 do 1.600 novih restorana i obnovu 1.000 postojećih.

Najveći svjetski lanac restorana brze hrane, koji u poslednje vrijeme teško uspijeva da poveća prodaju, u ovoj godini bilježi pad investicija za 100 miliona, tako da će one iznositi do tri milijarde dolara, prenio je Rojters.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Grupacija je takođe saopštila da za 2014. predviđa povećanje troškova sirovina od jedan do dva odsto na američkom tržištu i između 1,5 i 2,5 odsto u Evropi.

Ukupni troškovi poslovanja sledeće godine mogli bi biti veći za nekih 200 miliona dolara zbog, s jedne strane, povećanja troškova zarada, ali i zbog sponozorstva Zimskih olimpijskih igara početkom 2014, u Sočiju, u Rusiji.

Za 2014. Mekdonalds je potvrdio da očekuje povećanje prodaje od tri do pet odsto, u restoranima otvorenim prije više od godinu dana, kao i povećanje operativnog profita od šest do sedam odsto.

Check Also

IRF organizuje konferenciju “Izvori finansiranja zelene i digitalne tranzicije i unapređenja infrastrukture sjevernog regiona”

Uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori i Kancelarije za evropske integracije, 29-30. novembra u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *