Belgija suviše mala za četiri velike banke koje ima

Prisustvo četiri velike banke u zemlji kao što je Belgija nije održivo na duži period, ocijenjeno je u studiji konsultantske kuće KPMG i poslovne škole Vlerik.

Prema anketi čelnika 15 belgijskih banaka, značajan talas konsolidacije belgijskog bankarskog sektora se očekuje za dvije godine, prenio je Rojters.

Belgijski finansijski stručnjaci su, takođe, ocijenili da je prisustvo četiri velike banke u zemlji od 11 miliona stanovnika kao što je Belgija neodrživo.

U izvještaju se dodaje da bi se srednje banke mogle naći u problemu u narednim godinama, a da će one periferne zadržati dosadašnju poziciju.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Značajniji rast profita belgijskih banaka se ne očekuje u narednih deset godina zbog nepovoljnih ekonomskih prilika i konkurencije u belgijskom bankarskom sektoru.

Zarad očuvanja rentabilnosti, belgijske banke moraju da težište djelokruga svog rada stave na smanjenje troškova, zaključuje se u studiji.

Check Also

IRF organizuje konferenciju “Izvori finansiranja zelene i digitalne tranzicije i unapređenja infrastrukture sjevernog regiona”

Uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori i Kancelarije za evropske integracije, 29-30. novembra u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *