Uhapšen direktor Hrvatske privredne komore

Dodajte komentar

Policija je jutros uhapsila Nadana Vidoševića, direktora Hrvatske privredne komore (HGK)  pod sumnjom da je zloupotrijebio položaj i ovlašćenj u sklopu afere izvlačenja 32 miliona kuna (blizu četiri miliona eura) iz HGK, prenose hrvatski mediji.

Zbog iste afere pre mjesec dana uhapšeni su Vidoševićeva najbliža saradnica Zdenka Peternel i Davor Komerički.

Zagrebačkom Večernjem listu potvrđeno je da je u toku pretres njegovog stana. Vidošević je trenutno na obavještajnom razgovoru u policiji, a tokom dana trebao bi biti odveden u USKOK.

[widgets_on_pages id=”Baner”]

Prema prvim informacijama, tužioci su, navodno, uspjeli da dokažu da je na vrhu piramide isisavanja novca iz HGK-a bio predsjednik Komore Vidošević.

Hrvatski mediji podsjećaju da je dosadašnja istraga pokazala kako je glavna Vidoševićeva operativka Zdenka Peternel preko fiktivnih računa i faktura uz pomoć Igora Premilovca i Davora Komeričkog izvlačila novac iz HGK-a. Komerički je, prema istrazi, osigurao firme koje su ispostavljale fiktivne račune, dok je Igor Premilovac bio zadužen za prebacivanje novca u inostranstvo, podizanje gotovine i vraćanje tog novca u Hrvatsku.

Za te usluge Premilovac je sebi ostavljao proviziju od deset odsto. Koliko je poznato, Premilovac je od početka sarađivao s USKOK-om i nije pritvoren, prenosi Bizlife.

Očekivalo se da će nakon nekog vremena kriminal u HGK priznati i Zdenka Peternel, no čini se da ona i dalje ne sarađuje s tužiteljima, nego da je dokaze koji vode prema Vidoševiću USKOK pribavio na neki drugi način.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *